Ontdek de footprint van uw bouwbedrijf met Footprint4All

en pak uw impact op het milieu aan

Dé volgende stap in duurzaamheid

Bereken zelf de CO2-footprint van uw bedrijf in de bouw

Als medewerker bij een bouwbedrijf begrijpt u misschien dat vandaag de dag duurzaamheid en verantwoordelijkheid cruciaal zijn voor de aarde. Met Footprint4All kunt u nu zelf gemakkelijk de CO2-uitstoot van uw bedrijf berekenen en inzicht krijgen in de factoren die hierop van invloed zijn. Zoals: verwarming, elektriciteit, zakelijk vervoer, watergebruik en afval. Met dat inzicht bepaalt u welke duurzame investeringen u kunt doen. Bent u klaar om klimaatactie te ondernemen?

Op welke manieren veroorzaakt een bouwbedrijf CO2-uitstoot?

Er zijn verschillende manieren waarop uw bouwbedrijf een impact heeft op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan:

1. Verwarming en energieverbruik

De energie die wordt verbruikt bij het verwarmen en koelen van uw gebouwen en bouwplaatsen is een belangrijke bron van CO2-uitstoot. Met Footprint4All kunt u uw energieverbruik analyseren en vervolgens afwegen of u stappen moet ondernemen om te reduceren.

2. Zakelijk vervoer

Het transport van materialen, apparatuur en personeel naar en van uw bouwprojecten kan aanzienlijke CO2-uitstoot veroorzaken. Footprint4All helpt u bij het identificeren van mogelijkheden voor efficiënter transport en het verminderen van uw CO2-footprint.

3. Watergebruik

Bouwactiviteiten gaan vaak gepaard met intensief watergebruik. Met Footprint4All kunt u uw watergebruik monitoren en inschatten wat voor actie u kunt ondernemen om waterzuiniger te werken.

4. Afvalbeheer

Bouwprojecten genereren aanzienlijke hoeveelheden afval, variërend van bouwmaterialen tot verpakkingsmateriaal. Het juiste afvalbeheer is essentieel om de milieu-impact te verminderen. Footprint4All helpt u bij het beoordelen en optimaliseren van uw afvalbeheerpraktijken.

Met Footprint4All kunt u de verschillende facetten van uw bedrijfsfootprint analyseren. Vervolgens kunt u gericht maatregelen nemen om uw CO2-uitstoot te verminderen. Verhoog niet alleen uw duurzaamheidsniveau, maar maak ook een positieve indruk op klanten, partners en belanghebbenden.

Bereid u voor op duurzaamheidsrapportage

Het rapporteren van uw bedrijfsfootprint wordt steeds relevanter, zo ook voor bouwbedrijven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u al te maken heeft met het behalen van een certificering voor de CO2 Prestatieladder. Hierbij moet u de CO2-footprint van uw organisatie elk half jaar in kaart brengen en laten controleren.

Als u Footprint4All gebruikt om uw CO2-uitstoot in kaart te brengen, dan loopt uw administratie al voor op de rapportageplicht. U bent dus al een stap voor als het gaat om het verzamelen van de juiste gegevens.

duurzaamheidsrapportage, man stapelt blokken met duurzame iconen

“Meetbaar verduurzamen met wetenschappelijk onderbouwde getallen”

Footprint4All Licentie

Betaal per maand of per jaar

Met een Footprint4All licentie kunt u geheel zelf de CO2-footprint van uw bedrijf berekenen. U kunt kiezen tussen een maandelijkse of jaarlijkse betaling. In beide gevallen is uw licentie minimaal één jaar geldig. Maak hieronder uw keuze en ga daarna meteen door naar de betaling.

  • Gedetailleerd inzicht in de CO2-footprint
  • Basis voor effectief investeren
  • Resultaat van de bespaarmaatregelen
  • Gebruiksvriendelijke omgeving
  • Maakt duurzaamheid meetbaar
  • Optioneel direct klimaatneutraal met CO2-compensatie
Per maand
59
25 Per maand
  •  

Vul uw gegevens in

Betaal met IDEAL of creditcard